لیست اختراعات زهرا سهرابي شگفتي
استرس متابوليك در جراحي با مقاومت به انسولين و در نتيجه افزايش سطح قند خون، و به دنبال آن افزايش عفونت، طول مدت اقامت در بيمارستان همراه مي شود. مصرف تركيباتي همچون گلوتامين، كارنيتين و آنتي اكسيدان هايي نظير ويتامين سي، اي و سلنيوم مي تواند با تنظيم متابوليسم، مقاومت به انسولين را كاهش دهد. تركيبات مكمل توليد شده عبارتند از: ويتامين C 750 ميلي گرم، ويتامين E 250 ميلي گرم، سلنيوم 150 ميكروگرم، گلوتامين 15 گرم و كارنيتين 3 گرم. پايداري و تداخلات اين مواد در كنار هم با استفاده از دستگاه آناليز حرارتي يا DSC (Differential Scanning calorimetry 302 ) مورد بررسي قرار گرفت. همچنين تداخلات احتمالي اين مواد بعد از يك ماه، و نيز 6 ماه مجددا مورد بررسي قرار گرفت. در بررسي هاي انجام شده هيچگونه تداخلي بين اجزاء اين مكمل مشاهده نگرديد. پس از مخلوط نمودن تركيبات مورد نظر با نسبت هاي گفته شده، براي اصلاح طعم مكمل از طعم دهنده مناسب استفاده گرديد. مكمل بصورت ساشه بسته بندي گرديد و نحوه مصرف آن بصورت سوسپانسيون در يك ليوان آب سرد ميباشد. اين مكمل مي تواند با كاهش مقاومت به انسولين، موجب كنترل قند خون بيماران در فاز استرس جراحي، تسريع سير بهبودي بيمار، كاهش عفونت زخم، كاهش طول دوره بستري، كاهش از دست دهي توده عضلاني بعد از جراحي گردد. اين مكمل علاوه بر شرايط جراحي، در تروما و هرگونه استرس متابوليك مفيد و موثر مي باشد.
بدليل سطوح بالاي سوءتغذيه و استرس اكسيداتيو و كمبود دفاع آنتي اكسيداني بيماران همودياليزي و از آنجا كه پروتئين وي ضمن اثرات آنتي اكسيداني و ضد التهابي و بهبود آنابوليسم ماهيچه ها، از طريق بهبود عملكرد اندوتليالي و فشارخون بر كاهش ريسك بيماري قلبي-عروقي مؤثر است، توليد محصولي از تركيب پروتئين وي و ويتامين E مي تواند بر بهبود وضعيت تغذيه، ماركرهاي التهابي و اكسيداتيو بيماران همودياليزي، سلامت و كيفيت زندگي آنها مؤثر باشد. جهت توليد نوشيدني، 15/8 درصد پروتئين وي (وي 80%)، 4/1 درصد پودر آب پنير (جهت افزايش لاكتوز براي تخمير) و 1/0 درصد طعم دهنده خامه در 34/90 درصد آب مخلوط كرده ، 40 دقيقه در دماي 50 درجه سانتي گراد هيدراته شده و هموژن كرده (هموژنايزر دو stage با bar200 ) و در 90 درجه سانتي گراد طي 10 دقيقه پاستوريزه كرديم. پس از سرد كردن مخلوط تا 45 درجه سانتي گراد، استارتر Ty17A يا CH1 (استارترهاي ترموفيل دوغ) را در كمي آب به مخلوط افزوده و 17 ساعت در گرمخانه 45 درجه مانده تا به pH 8/3 برسد. سپس 400 ميلي گرم ويتامين E در هر 230 سي سي(17/0 درصد ويتامين) اضافه شد. سپس دما را به 60 درجه رسانده و 10 دقيقه در اين دما مي ماند تا ويسكوز يا دناتوره نشود و در بن ماري 10 دقيقه در 85 درجه پاستوريزه و هموژن كرده و 01/0 درصد نعناع خشك اشعه ديده اضافه گرديد. در آخر مخلوط (با طعم شبيه دوغ) را تا 6-4 درجه سانتي گراد سرد كرده، در بطري ريخته، بسته بندي و برچسب گذاري و در يخچال نگه داري كرديم. اين نوشيدني به جهت محتواي آمينواسيدي و مواد بالقوه مفيد ضدالتهاب و استرس اكسيداتيو بر بهبود سلامت بيماران همودياليزي و بازسازي عضلاني ورزشكاران مؤثر است، به خصوص كه با اثرات آنتي اكسيداني ويتامين E همراه مي شود.
موارد یافت شده: 2